sâmbătă, 7 iunie 2014

America, venim!


TIFF 2014
Piata Unirii Cluj Napoca, 06.07.2014

Inainte de filmul de seara in aer liber a fost proiectat un scurt metraj tare fain. Este vorba de filmul  Sa mori de dragoste ranita, in regia Iuliei Rugina (regizoarea filmului Love Building).
O poveste faina, plina de emotie. Doi tineri care o indragesc pe Angela Similea se indragostesc. Viseaza, isi fac planuri impreuna, iar atunci cand se cearta cei doi tineri incearca sa se sinucida.
Insa chiar atunci se intampla momentul acela saved by the bell. La televizor se anunta moartea tragica a cantaretei. Anchetatorii spun ca a fost vorba de o sinucidere.
Tinerii realizeaza atunci ce inseamna sa mori de dragoste ranita, cat de scurta este viata si cat de mult conteaza in viata sa iubesti si sa fii iubit.

Producatori: Dorian Boguta, Alexandru Papadopol si Dragos Bucur
Scenariul: Ana Agopian, Oana Rasuceanu
Pentru acest scurt metraj regizoarea a colaborat cu Angela Similea, iar in 7 iunie de la ora 17.00 la TIFF Lounge, Iulia Rugina si Angela Similea vor povesti mai multe despre colaborarea lor.


Dupa acest scurt metraj a urmat filmul America, venim!
Regia: Razvan Savescu
Distributie: Mihai Calin, Gheorghe Ifrim, Adrian Vancica, Ioana Blaj, Tania Popa, Ion Sapdaru, Mira Furlan, Alexandru Bindea



Filmul America, venim! spune povestea unei echipe de 5 actori din Targoviste care pleaca in State alaturi de regizorul lor (Mihai Calin) pentru a sustine un spectacol.
La un restaurant, actorii intalnesc un impresar local, roman stabilit in America de ceva vreme si pleaca in turneu cu acesta. Abia acum incepe aventura actorilor. Si ce aventura!
Filmul va intra in cinematografe din 19 septembrie, pentru cei care nu au ajuns la TIFF au ocazia sa il vada din toamna pe marele ecran. Nu se va putea compara cu atmosfera din cadrul festivalului, insa filmul merita vazut.


Cu toate ca am racit, vreau sa traiesc la maxim atmosfera de festival din Cluj in aceste 2 zile care au mai ramas. Ne vedem prin Cluj.

Niciun comentariu: