duminică, 30 martie 2014

Marea frumusete

Premiul Oscar 2014 pentru cel mai bun film strain

La grande bellezza

Regia: Paolo Sorrentino 

Distributia: Toni Servillo, Sabrina Ferilli, Carlo Verdone

Distribuit de Independenta Film, din 28 martie in cinematografe. Filmul "La grande bellezza" a deschis Festivalul International de Film Bucuresti, editia 10 (26 martie - 2 aprilie). 


Jep Gambardella (Toni Servillo) implineste 65 de ani si organizeaza o mare petrecere pe terasa apartamentului sau cu vedere la Collosseum.
Un mare petrecaret, Jep a venit la Roma cand era tanar, visand sa devina sufletul petrecerilor, regele lumii mondene. Jep este un jurnalist faimos datorita singurului sau roman publicat cu ani in urma.

M-am bucurat sa revad Roma in imaginile din film. Este un oras frumos, plin de viata....un oras pe care imi doresc sa-l revad intr-o zi. Sa stau cateva zile in apartamentul lui Jep Gambardella si sa privesc Collosseum-ul de pe terasa acestuia.

 (foto: wikipedia)

Pe terasa apartamentului sau dadea Jep petreceri de neuitat. Lume multa, bautura si muzica buna. Mi-au ramas in minte melodiile "Mueve la colita" - El Gato DJ si "Far l'amore" - Bob Sinclar ft Raffaella Carra.


Care este marea frumusete a vietii? Petrecerile, muzica, literatura, prietenii? Poate un oras plin de istorie? Poate o iubire care ti-a adus fericirea? Ce ai facut cu viata ta? Ai iubit, ai inselat, ai parasit, te-ai distrat, ai calatorit? Unde ai ajuns? Spre ce te indrepti?


La grande bellezza a primit anul acesta, alaturi de Oscar-ul pentru "Cel mai bun film strain", Globul de Aur si premiul BAFTA, la aceeasi sectiune.

Niciun comentariu: