marți, 11 martie 2014

Fantezii in rosu

Traieste-ti fanteziile! 
dupa John Tobias
Regia: Bogdan Gagu
Distributia: Catalin Stelian, Cristi Martin, Adriana Gulutanu, Alin Brancu, Silvia Gagu
Trupa InDart in Music Club, Teatrul Rosu



Desi am citit cateva, niciodata nu m-au inspirat cartile motivationale gen "cum sa fii cel mai bun", "cum sa fii sexy", etc.
Da, suntem ceea ce gandim; da, ne putem schimba viata in bine; da, putem aplica cateva exemple din aceste carti .. insa fiecare are propria sa viziune, este greu sa faci intocmai ceea ce scrie intr-o carte motivationala si sa reusesti. Sfaturile motivationale trebuie adaptate fiecarei persoane in parte.
Este intocmai ca atunci cand gatesti ceva dupa o reteta noua din cartea de bucate. Cu siguranta, o sa pui mai mult sau mai putina sare, mai mult sau mai putin zahar, in functie de gusturile tale.

John Tobias este un fin observator al societatii contemporane si al comportamentului uman. Piesa sa este o satira la adresa acestor carti motivationale.

"Traieste-ti fanteziile" spune povestea unui cuplu care are nevoie sa se reinventeze. Cartea unui renumit doctor se pare ca ii poate ajuta. Conform acesteia, cei doi trebuie sa isi traiasca fanteziile, pentru a redescoperi pasiunea dintre ei.
Dl Stefan (Cristi Martin), administrator-instalator-voyeur este prima victima a cuplului. Familia Cucu incearca sa se foloseasca de acesta pentru a-si hrani fanteziile.
Dupa ce Dl Stefan descopera si repara problema din baia familiei Cucu, Doamna (Adriana Gulutanu) il invita sa mai ramana la un pahar. Afland ca Dl Cucu este plecat la Baia Mare, Dl Stefan accepta invitatia.
Chiar cand atmosfera devine mai incinsa, iese din dulap si intra in scena - sau intra in scena si iese din dulap - Dl Cucu. Panica, soc si groaza. Si mult umor.

Dl Cucu (Catalin Stelian) arata genial imbracat in femeie. Si lesbiana pe deasupra. Ce fantezie!! :)


Stupefiat de ce se intampla in aceasta casa, din dulap iese si .. un hot. (Alin Brancu). Si ca fantezia sa fie completa, in casa sotilor Cucu intra plangand Lili (Silvia Gagu), sora doamnei.

O comedioara simpatica, care te atrage in poveste si te binedispune mult timp dupa ce pleci de la spectacol.


Nu l-am visat noaptea pe Catalin Stelian .. chiar daca mi-a placut mult interpretarea lui.
In schimb m-a pus pe ganduri cu privire la fanteziile mele. Si nu ma refer aici neaparat la cele de natura sexuala.
Cu totii avem fantezii. In rosu, in roz, in verde sau turcoaz, sunt fanteziile noastre. Dar avem curajul sa facem ceva pentru a le trai? Sau nici macar nu recunoastem ca avem fantezii?
Ce ar fi sa citim cat mai putin carti motivationale si sa incercam sa ne traim fanteziile vietii asa cum simtim noi?

Niciun comentariu: