miercuri, 12 februarie 2014

The Monuments Man

The Monuments Man este adus in cinematografe de Odeon Cineplex, din 14 februarie.
Filmul are la baza o poveste adevarata.
Regia: George Clooney
Distributie: George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville, Cate Blanchett


Frank Stokes (George Clooney) descopera un complot al lui Hitler de a pune mana pe cele mai valoroase picturi si sculpturi ale Europei. Hitler este obsedat de un muzeu fabulos, mare si bogat in opere de arta, doar al sau.

Sapte iubitori de arta (restauratori, curatori, artisti, istorici) decid sa plece pe front in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial pentru a salva capodoperele artistice furate de nazisti pentru muzeul lui Hitler.
Acestia au o varsta si nu mai sunt in forma, insa sunt dispusi sa-si riste vietile pentru operele de arta.
Merita? Ei sustin ca da. Pentru ca trecutul, istoria si valorile unui popor sunt importante.


Foarte interesanta ideea filmului. Tocmai de aceea cred ca putea sa fie un film mai antrenant. Nu este un film care sa te captiveze din punct de vedere al aventurii si adrenalinei, nu simti tensiunea, nu te tine cu sufletul la gura.
Umorul si micile ironii sunt prezente la datorie. Iar franceza vorbita de James Granger (Matt Damon) este fabuloasa; mi-a placut enorm, desi eu nu vorbesc deloc franceza.


Stiati ca: Hitler era inclinat catre arte si la 18 ani visa sa ajunga pictor? Poate acum o sa intelegeti mai bine obsesia lui pentru propriul muzeu cu opere de arta.

Niciun comentariu: