sâmbătă, 1 februarie 2014

Revizorul cu Malaele


                        Horatiu Malaele 
fotografie realizata de Emil Calinescu, blogger. 

Nu aveti 3-400 de ruble cu imprumut? Mi s-a intamplat un lucru groaznic: mi-am uitat portofelul .. 


Revizorul 
de N. V. Gogol 

regia: Horatiu Malaele


Intr-un orasel de provincie se anunta vizita unui revizor din Petersburg. Intreg oraselul se pregateste, primarul (George Mihaita) ii instruieste pe fiecare in parte si incearca sa-si construiasca o poveste laudabila.
Dar un simplu functionar din Sankt Peteresburg este confundat cu revizorul. Fara un ban in buzunar, cu hainele rupte pe el, "revizorul" este gazduit chiar acasa la primar.
Pe rand, administratorul spitalului, dirigintele postei, judecatorul, inspectorul scolar incearca sa-l impresioneze pe "revizor" (Horatiu Malaele), mituindu-l si vorbind de rau pe ceilalti.
Cei doi mosieri m-au impresionat in mod deosebit. Impacati cu ei insisi, cei doi mosieri erau pur si simplu fericiti ca traiesc. Si se pare ca l-au impresionat si pe revizor.

Functionarul este constient de faptul ca oamenii il cred altcineva si trebuie sa plece inainte sa-si dea seama cineva ce se intampla.


Spectacolul "Revizorul" se joaca pe scena Teatrului de Comedie incepand cu anul 2007 de fiecare data cu sala plina. Si se joaca in doua distributii: Horatiu Malaele si Stefan Banica Jr.
"Revizorul" este un spectacol viu, o poveste despre coruptia functionarilor, despre oameni si valori, despre fiecare din noi.
De ce radeti? De voi radeti! 

Niciun comentariu: