sâmbătă, 11 ianuarie 2014

7 dintr-o lovitura

"Sapte dintr-o lovitura" de Lia Bugnar, la Godot Cafe.


Posturile de televiziune cauta audienta maxima, cu orice pret. O nastere in direct se vinde mai bine decat o impacare intre 2 soti. Cu toate ca este mai frumoasa emotia unei impacari, dragostea a doi oameni....decat un cordon ombilical si sange.

Piesa "Sapte dintr-o lovitura" m-a dus cu gandul la emisiunea "Big Brother". Sapte persoane: 4 baieti si 3 fete, sunt inchisi intr-un studio de televiziune pentru 3 zile si 3 nopti. Le este filmata fiecare miscare, ascultat fiecare cuvant.
Tinerii stiu ca participa la un casting pentru o telenovela. Telespectatorii voteaza, iar doi dintre ei (un baiat si o fata) vor castiga rolurile vietii lor.
Fiecare este diferit si vine cu povestea sa de viata. Bobo - baietasul de cartier; Gabi - tanarul frustrat, Luca - un visator , Nic - ignorantul, el stie ca in tot acest casting exista o smecherie insa nu poate renunta si pleca inainte de a afla care este smecheria.
O tanara, posibil lesbiana, consumatoare de droguri - Fefe.
O alta tanara dintr-o familie modesta a luat tot felul de cursuri pentru a se ridica in viata - Emma.
Cea de-a treia este harpista, insa niciodata nu a avut mai mult de 200 euro ai ei, iar o harpa costa 30000 euro - Clara.

Doar ca tot acest casting este unul fals. O producatoare TV a avut aceasta idee pentru a castiga audienta maxima. Ii instriga pe tineri pentru a obtine ea ceea ce isi doreste.

Piesa vorbeste despre drama societatii in care traim astazi; despre tinerii care incearca sa se adapteze si sa-si construiasca un viitor frumos; despre prostie, ambitii, frustrari, nepasare. Despre destin si idealuri.

Niciun comentariu: