miercuri, 18 decembrie 2013

The secret life of Walter Mitty

Ben Stiller este genul de actor care pastreaza o uniformitate a calitatii actoricesti. Are aceleasi gesturi, aceeasi mimica si nu mai poate suprinde decat prin replici. In filmul ”The Secret life of Walter Mitty” am vazut la inceput un Stiller care imi parea ca poate sa faca si un rol de drama, dar m-am inselat. 

Filmul imi pare o combinatie intre ”YesMan” si ”InkHeart”, dar are o filosofie destul de subtila. Ben Stiller joaca rolul unui om fara prea multe aspiratii de la viata care prinde curaj doar in propria minte. Este acel fiecare dintre noi care reusim sa castigam o batalie, de abia cand suntem in dus la cateva ore dupa ce faptul s-a consumat. Atunci avem curajul.

Este un ”daydreamer” indragostit de o colega de la serviciu, careia nu are curaj sa-i spuna ca-i place de ea (Virgin la 40 de ani...cam asa se comporta).
Colega, Kristen Carroll Wiig, pe care cei care urmariti Saturday Night Live Show, sigur o veti recunoaste, are exact acelasi gen de replici ca si emisiune si este cam la fel de aiurita.

Atentie ”spoiler alert”! (daca nu vreti sa aflati asta mergeti la urmatorul paragraf). Sean Penn apare mai mult in fotografii decat live, pe viu si in direct.

Per total, acest film arata ca daca vrei cu adevarat sa faci ceva, faci acel ceva fara sa mai gasesti scuze, fara sa te mai ascunzi in cotidian si in alte probleme. Asa face si personajul lui Ben Stiller, Walter Mitty, care mai mult din disperare si pentru ca nu a facut niciodata nimic interesant in viata lui, pleaca intr-o aventura extraordinara.

Are foarte multe faze previzibile, are cateva replici frumoase, are cateva faze trase de par, faze copiate (una din Hitch – sper sa va dati seama care) si faze atat de stupide incat te fac sa razi. Pare genul de film la care nu m-as mai uita decat peste cativa ani dupa ce l-am uitat complet.


Sincer, doua lucruri mi-au placut cu adevarat: coloana sonora si islandezul betiv (vedeti filmul pentru a vedea despre ce vorbesc!)      

*

Paul a scris foarte frumos despre acest film la mine pe blog. Multumesc Paul. 

Filmul "The secret life of Walter Mitty" intra in cinematografe din 27 decembrie 2013 si este distribuit de Odeon Cineplex

Niciun comentariu: