miercuri, 25 decembrie 2013

Cum ar schimba Paul lumea?

Pentru cei care au vazut “Pay it Forward” acesta este cel mai simplu mod in care poti schimba lumea. Nimic nu se face de dragul unui premiu sau de dragul adulatiei multimii, totul se face pentru simplul motiv ca asa este corect. Lumea nu se schimba pe de-a-ntregul, in totalitate, ci cu rabdare si de la un om la altul. Schimbi o persoana si ai schimbat lumea, cel putin lumea acelui om. Oceanul este o apa, iar in acea apa suntem noi picaturile. Valul schimbarii porneste de la o picatura care nu s-a conformat curentului, iar daca acel val se transforma intr-un tsunami, atunci sa fie unul al sperantei.

Se spune ca omul este o maimuta, ca de cand i s-a dat libertatea de a face ce vrea el, a ales sa copieze. Ei bine, cred ca totul sta in puterea exemplului si daca omul vrea ca copieze atunci sa ia ce-i mai bun de la semenii sai. Un om poate schimba lumea daca are ca punct de sprijin un sistem moral de neclintit. In jurul lui se vor aduna cei care ii impartasesc ideile si impreuna devin un tot mai puternic. Desi suntem niste fiinte destructive, acest sentiment nu ne este implantat in suflet decat de societate. Tind sa cred ca la baza, fiecare om se naste bun, fara rasism, fara xenofobie, fara alte uri pe care le manifesta ca adult.


Si cel mai puternic argument. Daca vrei sa schimbi lumea, mai intai schimba-te pe tine! Lasa schimbarea in bine sa inceapa de la tine. Nu face asta la modul declarativ ca mai apoi sa poti critica pe cei care au esuat. Daca faci asta nu esti decat un gunoi intr-o gramada mare de produse reciclate care merita pierdute in multimea de produse folosite.

*

Articolul este scris de Paul. I-am spus de tema primita de mine pentru un guest post si a fost dragut si s-a oferit sa ma ajute. Multumesc Paul.
Update: Aici este guest postul scris de mine.

Niciun comentariu: