miercuri, 20 noiembrie 2013

Intotdeauna bine imbracata!

Lizzie a crescut in casuta bunicilor, undeva in varf de munte. In fiecare seara statea la povesti cu bunicul, cu o cana mare de lapte, proapat muls, cu biscuiti.

Vesela si rosie la fata, i se citeste bucuria si sanatatea pe chip.
In aceasta toamna a venit in capitala sa faca o facultate, sa-si construiasca un viitor. Nu-si poate petrece viata intreaga in creierul muntilor.

Cand a ajuns in capitala si-a desfacut bagajele si a aranjat frumos toate camasile si celelalte haine in noul ei dulap. S-a asezat apoi la noul ei birou si a deschis laptopul. A cautat pe internet produse electrocasnice. Avea nevoie de un fier de calcat pentru camasile ei, pentru a arata in fiecare zi bine, pentru a se simti bine in hainele ei, cu felul ei de a fi.
O tinuta curata si ingrijita vorbeste in numele tau, de cele mai multe ori. Vorbeste despre respectul tau si grija ta fata de tine, despre sanatatea ta. Plus ca este foarte importanta impresia pe care o lasi oamenilor din jurul tau.
Si-ar fi dorit sa iasa in oras, sa se uite prin magazine, sa faca cumparaturile, dar ii era teama singura intr-o lume noua si mare. Asa ca s-a hotarat sa intre pe marketonline.ro si sa caute promotii Bosch.


A vazut un fier de calcat rosu. Micut, dragut. Cred ca e o placere sa calci cu el, gandeste Lizzie. Are cateva functii faine: functie anti-picurare; 3 AntiCalc system, Advanced Steam System. Are un maner comod si varf pentru calcare cu precizie in jurul nasturilor. Camasile mele vor fi tare incantate. 
A inchis pentru moment pagina. Se mai gandeste cateva zile.

Lizzie a venit in capitala cu multe visuri si emotii, dar a descoperit un oras prafuit, gri, trist si aglomerat. Nu vrea sa devina si ea gri, vrea sa ramana rosie in obraji si in suflet.
A descoperit oameni reci si duri, fara bun simt, fara iubire. A iesit de cateva ori cu colegii: la film, la teatru, la o prajitura, la un ceai. Nu s-a simtit in largul ei deloc. Niciun coleg nu i-a intrat in suflet. Nu avea pe nimeni cu care sa poata sa stea la povesti seara.
Toti colegii se imbraca ciudat, extravagant sau foarte colorat. Ea iubeste blugii, de orice fel - mai largi, mai stramti, evazati sau conici. Ii poarta intotdeauna cu o camasuta, un puloveras cand este cazul, o gecuta de blugi sau de piele si uneori cu sacou. Aceasta esti tinuta perfecta pentru ea. Simpla, semi-eleganta, intotdeauna curata si bine imbracata.

Simte ca se sufoca in oras, ii lipseste aerul curat de multe. Si ii este tare dor de bunicul.
Desi el nu era acolo langa ea, Lizzie respecta cu sfintenie sfaturile bunicului: sa fie cuminte, sa nu vorbeasca urat, sa se poarte ingrijita, sa zambeasca mereu.

Cateva zile mai tarziu si-a achizitionat fierul de calcat. Edition Rosso - numai cand il vede parca are mai mult chef de viata, mai multa culoare, mai multa grija de camasile ei. Sigur o va ajuta sa fie tot timpul bine imbracata, admirata de toata lumea si sa se simta bine ea cu ea.
Si evident ca acest lucru s-a intamplat.
Cateva colege de grupa au inceput sa-i ceara sfaturi in privinta vestimentatiei si a ingrijirii lucrurilor pe care le au. Au iesit impreuna la cumparaturi si Lizzie si-a cumparat o camasuta cambrata, pe partea din fata cu dungi verticale, pe partea din spate cu dungi pe diagonala. Moderna si foarte interesanta.
I-a placut, dar totusi intotdeauna va iubi camasile ei simple. Camasile ingrijite, curate si calcate, care vor fi mai presus de orice trend in moda si care o pun in valoare.

La primul interviu a facut impresie buna. A purtat o camasuta corai, proaspat calcata si pantaloni drepti, pantofi cu toc si geanta asortata la pantofi. Dar lipsa de experienta in domeniu si-a spus cuvantul: nu a trecut acel interviu. Vor urma alte interviuri si isi va gasi cu siguranta un job pe placul ei. Asa cum si-a gasit fierul de calcat pe gustul ei.

Articol scris pentru concursul SuperBlog 2013.

Niciun comentariu: