sâmbătă, 28 septembrie 2013

Rush: Rivalitate si Adrenalina

Imi plac masinile, motoarele, viteza. Insa nu sunt pasionata de competitiile Grand Prix, Formula 1, drift-uri sau altele. 
Nu stiam povestea lui Nikki Lauda si m-a impresionat mult pasiunea lui pentru masini, motivatia de a merge mai departe si de a castiga si totodata puterea de a se retrage atunci cand simte pericolul. 
Trebuie sa caut autobiografia lui "To Hell and Back" sa o citesc. 


Filmul Rush: Rivalitate si Adrenalina este inspirat din competitia Grand Prix 1976.
Doi dintre cei mai buni piloti din istoria sportului, James Hunt (interpretat de Chris Hemsworth) si Nikki Lauda (interpretat de Daniel Bruhl) se lupta pentru locul I.
Disputa dintre cei doi se desfasoara la cote maxime atat pe pista cat si in viata personala. In spatele acestei dispute Nikki Lauda il admira si respecta pe James Hunt si totodata il invidiaza. N. Lauda spune ca este o binecuvantare sa ai un dusman. Un om intelept invata mai multe de la dusmanul sau.

Nikki Lauda este austrian si provine dintr-o familie de oameni de afaceri. Lui insa i-au placut masinile foarte mult si si-a dorit sa devina campion mondial de raliu.
Dar accidentul incendiar de la Nurburgring din 1976 ii schimba complet viata. A vazut moartea cu ochii si a suferit arsuri cumplite. Este desfigurat si se lupta sa traiasca. In tot acest timp urmareste la televizor cursele, si in special pe James Hunt. Dupa mai bine de 6 saptamani de spitalizare Nikki Lauda se intoarce pe pista.
A fost campion mondial in Formula 1 in anii 1975, 1977 si 1984.

In 1976 James Hunt a fost campion mondial de Formula 1. Dupa ce a castigat campionatul din 1976, James Hunt s-a retras. Ii placea viata si a vrut sa o traiasca la maxim.

Suzy Miller, sotia lui James Hunt, este interpretata de Olivia Wilde; si romanca Alexandra Maria Lara interpreteaza rolul sotiei pilotului Nikki Lauda, Marlena.
Filmul este bine realizat, reusind sa transmita emotii publicului (emotiile de pe pista, emotiile din spital de dupa accidentul lui Nikki Lauda). Iar Daniel Bruhl intra atat de bine in rol incat si fizic aduce cu Nikki Lauda.


Distribuit in Romania de MediaPro Distribution, filmul "Rush: Rivalitate si Adrenalina" poate fi vazut in cinematografe incepand cu 27 septembrie.

Niciun comentariu: