duminică, 18 august 2013

Passion

Filmul "Passion" este un remake dupa filmul frantuzesc "Crime D'amour"(2010). In regia lui Brian de Palma, "Passion" este distribuit la noi de catre Independenta Film si pe 16 august a avut premiera in Romania.


Christine (Rachel McAdams) este o femeie de afaceri diabolica.
Isabelle (Noomi Rapace) este o tanara talentata, dar naiva.
Christine o seduce pe Isabelle si isi insuseste ideile si realizarile acesteia. "Tu ai talent, eu l-am folosit din plin."
Un caz real, ceva ce se poate intampla in orice companie. Sigur fiecare din noi are/a avut un coleg care ii fura proiectele sau isi asuma meritele in locul lui.

Contabilul companiei Dirk este amantul celor doua si se lasa dominat de ele. Atunci cand afla Christine de relatia lui Dirk cu Isabelle il santajeaza pe acesta: il va denunta pentru delapidare daca nu pune capat relatiei cu Isabelle.

Isabelle este suparata, demoralizata, dar usor usor invata de la Christine cum sa manipuleze si sa obtina ceea ce isi doreste. Si ii plateste cu aceeasi moneda.
Pasiunea este mare, Christine se razbuna pe Isabell si Isabell pe Christine.
Dani, asistenta lui Isabell, este alaturi de aceasta si o ajuta, si la randul ei invata sa manipuleze pentru a obtine ceea ce isi doreste.

Si are loc o crima. Christine este ucisa. De aici eu una am avut senzatia ca nu mai inteleg nimic din ce se intampla, povestea m-a ametit, s-a jucat cu mintea mea, nu mai stiam cand viseaza Isabell si cand nu.
Este Isabell criminala sau nu este? Isabell este devastata de razbunarea Christinei, induce mila si ai tendinta de a crede ca nu este ea criminala.
Finalul este deschis si interpretabil. Oare Christine se razbuna pe Isabell si dincolo de moarte?

Un fragment de film frumos realizat a fost momentul crimei versus spectacolul de balet. Povestea este interesanta, scenariul insa lasa de dorit. Se putea juca mai mult cu misterul pe aceasta poveste.
Iar Noomi Rapace nu a fost convingatoare in rolul ei. Cred ca putea mai mult.

Niciun comentariu: