duminică, 23 iunie 2013

ziua Z

Z este ultima litera din alfabet. Cu Z se incheie tot. La asta m-am gandit cand am auzit de filmul "Ziua Z: Apocalipsa".
De fapt, cu Ziua Z incepe totul, incepe salvarea omenirii. "Ziua Z" este un termen militar folosit in Occident pentru a desemna declansarea a unei operatiuni ofensive. In cazul de fata Z vine de la "zombi" (mortii vii). Si este ziua in care incepe operatiunea ofensiva a ONU impotriva zombilor din intreaga lume.


Gerry este un fost agent ONU. A renuntat la cariera in favoarea familiei, are doua fetite superbe si o sotie minunata. Cand epidemia zombie se dezlantuie, Gerry isi lasa familia la adapost si pleaca in cercetare.
Un virus se transmite printr-o simpla muscatura si in doar 12 secunde esti infestat transformandu-te in zombi. In intreaga lume este o adevarata nebunie. Numarul oamenilor infestati de virus creste si tot creste.


Gerry trebuie sa gaseasca pacientul zero, locul de unde a pornit epidemia. Dar totodata si mijloacele prin care aceasta epidemie poate sa fie oprita.
Gerry este foarte atent la cum ataca zombi si cum se raspandeste virusul si observa ca exista cateva persoane, putine, in fata carora zombi nu au nicio reactie. Probabil simt moartea care le sufla in ceafa si atunci nu ii ataca. Aceste persoane, putine la numar cum spuneam, fata de care zombi nu au nicio reactie sufera de o boala mortala (hepatita, scarlatina etc).
Astfel ca, aflandu-se in mijlocul zombilor Gerry isi injecteaza un virus letal, salvandu-si viata si demonstrand totodata teoria sa ca o boala te salveaza de muscatura zombilor.


Filmul "Ziua Z: Apocalipsa" este distribuit la noi de Ro Image 2000. Il puteti vedea incepand cu 21 iunie in cinematografe.
Este un film plin de actiune, adrenalina, te captiveaza si traiesti alaturi de Gerry si familia lui emotii puternice.

Filmul este o adaptare dupa romanul horror postapocaliptic al lui Max Brooks "World War Z: An Oral History of the Zombie War". Cartea trateaza epidemia zombie din intreaga lume, din China, Tibet si Ucraina pana in Groenlanda, Africa de Sud si Indiile de Vest.


Niciun comentariu: