marți, 14 mai 2013

Pensiune completa

Jean este un producator de televiziune. In cautare de idei si locatii pentru productiile sale, Jean lipseste foarte mult de acasa, din frumosul Paris.
La Nisa se cazeaza intotdeauna la Hotel Mimosa. Cel putin asa ii spune sotiei, caci el de fapt este la amanta sa, Magali, intr-o casuta cu o splendida gradina de mimose.
Cecile, sotia lui Jean, il suna de 4-5 ori pe zi, la "receptia hotelului" sa-l verifice, sa vada ce a mancat, daca a mancat, daca s-a odihit etc. Pana intr-o zi cand Cecile se gandeste sa-i faca o surpriza sotului ei si sa mearga sa petreaca alaturi de el cateva zile.

si asa .. Casa lui Magali se transforma fortat intr-o pensiune. Pensiunea Mimosa.

Initial, cei doi sunt singurii clienti ai pensiunii. Dar nu intarzie sa apara: un cuplu de elvetieni; un violonist aflat in pragul sinuciderii pentru ca l-a parasit sotia; o femeie de moravuri usoare si clientii acesteia; un alt cuplu adulterin....

Charles, sotul lui Magali, este comandant de submarin si este plecat mai tot timpul.
Vine acasa fara sa anunte si surpriza: nu isi mai recunoaste locuinta. Pentru a o salva pe Magali, Jean ii spune lui Charles ca este producator de televiziune si filmeaza la ei in casa, avand-o pe Magali ca protagonista. Si toti clientii pensiunii sunt de fapt niste actori.
Iar clientilor pensiunii Jean le spune ca sotul patroanei este bolnav psihic si se crede actor, si trebuie ajutat.
Si..se filmeaza. Charles este surprins si incantat de idee, si intra foarte usor in joc.

Jocul se termina cu bine pentru cei doi adulterini, ba chiar la final, cand sotul ii gaseste intinsi pe canapea crede ca inca se filmeaza si nici macar nu-i deranjeaza.

O comedie savuroasa in care regasim diferite tipologii umane, pe scena Teatrului Mic, Bucuresti. Aplauze.

Niciun comentariu: