joi, 28 martie 2013

un super cadou pentru mine

Ma gandesc sa-mi fac un cadou deosebit. Nu e ziua mea, nu este un eveniment special, pur si simplu simt nevoia de a-mi face un cadou. Daca esti femeie cu siguranta cel putin o data in viata ai simtit nevoia de a primi un cadou sau o floare; de a-ti cumpara ceva doar pentru a te simti bine; deci stii foarte bine ce spun.
Si ca barbat cred ca cel putin o data in viata ai vrut sa iti faci singur un cadou, sau nu?


Cu cateva zile in urma mi-am luat masina. Nu, nu acesta a fost cadoul meu pentru mine.
Rodajul masinii este cadoul meu. Suna .. ciudat?

Ador calatoriile si iubesc vacantele. Tata a fost plecat mult in delegatii cand eram eu mica si abia asteptam vacanta ca sa ma ia cu el. Asa am ajuns eu sa vad multe lucruri frumoase din aproape toata tara. In vacante. Am crescut si am inceput sa plec in vacante singura, sau cu sora mea, cu prietenii..si nu doar in tara.

Intr-o dimineata in masina pe scaunul din dreapta am "gasit" cadoul perfect pentru mine.
3 saptamani de concediu: un traseu frumos, un voucher de motorina, cazari in mai multe orase mari, aparatul foto, cablu de date si laptopul, si un rucsac .. Nu cred ca exista cadou mai potrivit pentru mine decat o calatorie. Un cadou de la mine pentru mine.

Asa ca am pornit la drum. Bucuresti - Viena direct, cu scurte opriri in benzinarii.
In Viena am cazarea pentru prima noapte din calatoria mea la un hotel micut, un hotel al unui roman.
A doua zi plec catre Praga, unde stau 2 nopti. In prima zi stau numai in Piata Veche din Praga, cu ochii la Ceasul Astronomic. A doua zi ma plimb mai mult: Podul Charles, Catedrala Sf. Vitus, Castelul si Golden Lane.
Ziua a treia plec catre Germania. Aici stau doua saptamani, in orase diferite.
Berlin, Hamburg, Dusseldorf, Frankfurt.
De ce am ales Germania?? Intr-o seara cand a venit din delegatie, tata mi-a adus o carte cadou. Heidi - fetita muntilor, de Johanna Spyri. Am citit-o in acea noapte si mi-a placut tare mult. De atunci orasul Frankfurt mi-a ramas in suflet cu o dorinta nebuna de a ajunge acolo candva.
Am vazut atatea locuri frumoase in toate orasele prin care am trecut sau am stat, in Germania. Si am facut multe-multe fotografii. M-am plimbat si cu vaporasul pe Rin, in Dusseldorf, am fost pe aeroporturile din Dusseldorf si Frankfurt sa vad cum decoleaza avioanele. La ei aeroportul este mare si bine organizat, si au o terasa unde esti foarte aproape de avioane si le vezi cum decoleaza. Este tare frumos.
Dupa aceste doua saptamani la nemti, pentru ca sunt atat de aproape, pentru ca este atat de placut sa te bucuri de cadoul perfect si sa faci rodajul masinii si cum se circula tare fain pe la ei ma duc sa vad Parisul.
3 nopti, nu vreau mai mult. Vreau sa vad Turnul Eiffel, sa ma plimb pe Champs-Elysees, si sa vizitez Muzeul Louvru.
M-am intors tot prin Germania. La Strasbourg am mai ramas doua nopti. Si am vazut si aici locuri frumoase.
Apoi Viena - Bucuresti.

Acum ca am ajuns acasa sa ma fac de ras in fata voastra si sa va marturisesc ca m-am gandit numai la mine, la rodajul masinii si am uitat de cei dragi? Nu le-am adus nici macar o ciocolata din toata calatoria mea. Tata intotdeauna imi aducea ceva din delegatie: o masinuta, o papusa, un borcan cu miere, o carte.. orice.
Ce sa fac? Ah, stiu!! Pot gasi cadouri deosebite la BorealyGifts, nici nu trebuie sa se stie ca nu sunt din calatoria mea; asadar intru repede si dau o comanda. Vreau sa le ofer si lor un cadou micut.
M-am bucurat de cel mai perfect cadou pentru mine, daca pot spune asa. Si mai vreau!!


Articol scris pentru concursul Spring SuperBlog 2013.

Niciun comentariu: