duminică, 31 martie 2013

Imi placi la nebunie

de Federica Bosco

Gioia afirma "Incapatanata si stralucitoare, cam trasnita ca toate femeile romantice de treizeci de ani."

Ei bine, Monica are 31 de ani si este cam trasnita.
Ii da mesaj fostului prieten, David, spunandu-i ca e la spital, ca a fost calcata de un camion si i se va amputa un picior, si poate sa moara pana a doua zi. Doar asa a crezut ea ca poate sa-l mai vada, avand in vedere ca el nu ii mai raspundea la mesaje.
"Barmanii ar trebui sa sechestreze telefonul clientilor pana cand acestia se trezesc." .... Daaaaaa!!!!

A plecat din Italia sa inceapa o viata noua in America. Monica viseaza sa ajunga o mare scriitoare, isi doreste sa scrie o carte "gradina fostilor" - o poveste despre o femeie la varsta a treia care ramasa singura decide sa-si caute fostii prieteni pentru a-si da seama daca la vremea respectiva a facut alegerea corecta. Ii cauta si decide sa-i invite la ea timp de o luna, pentru a gasi raspunsul.

Monica locuieste cu 2 prieteni: o fata pasionata de astrolgie si care viseaza sa ajunga cantareata si un tanar gay care isi doreste sa adopte un copil. Lucreaza la un magazin unde intr-o zi il cunoaste pe Edgar, un editor care o impulsioneaza sa termine de scris cartea si ii promite ca o va publica.

Monicai i se intampla mereu tot felul de ciudatenii, si le da emotii mari celor din jurul ei care tin la ea.
Edgar o invita la o nunta evreiasca si fara sa cunoasca mirii Monica merge la nunta. Cand vede insa chipul mirelui .. surpriza: era David.
Colega ei de apartament ramane insarcinata, tatal copilului dispare si colegul gay decide sa isi asume rolul de tata. Cei doi decid sa plece din State.
Edgar nu isi poate asuma responsabilitatea unei relatii stabile, asadar pleaca la Edinburgh.
Astfel ca Monica ramane singura, se duce intr-un bar..se imbata si oprindu-se pe marginea unui rau aluneca si e aproape sa se innece. Din acel moment viata ei se schimba cu totul.


*
"Nu uita sa te casatoresti cu un barbat care sa rada de aceleasi lucruri de care razi tu!" (Salinger)

"Chiar si atunci cand crezi ca esti gata sa cazi intr-o prapastie, intotdeauna se gaseste cineva gata sa te prinda din zbor." (Salinger)

"Cat de mult mi-as fi dorit sa ma nasc nesimtita, fiindca as fi avut mai mult succes in viata."

"Fat Frumos nu vine pe un cal alb focos, cu sabia la sold, ci vine pe jos, este plin de praf, miroase a transpiratie si s-a ratacit de mai multe ori pana cand sa ajunga la tine, dar mai devreme sau mai tarziu el tot va sosi. Dar tu trebuie sa fii foarte atenta pentru ca nu scrie pe fruntea lui."

"De multe ori viata este imprevizibila, aproape intotdeauna iti aduce o serie de dificultati, dar cand decide sa-ti dea ascultare, te poate dobori."

"De ce altii nu fac ceea ce as face eu?"

"Stiinta ne invata sa facem fata succeselor si esecurilor noastre cu calm, demnitate si clasa."

"Orice hotarare iei tu este perfecta pentru ca esta a ta. Viata este simpla, ajunge doar sa deschizi usa potrivita. Scrie-ti tu propria poveste si traieste-o cu iubire."

"Oamenii se intalnesc, se cunosc, se despart si se reintalnesc, asa e viata, este imposibil sa incerci sa-i opresti mersul, trebuie sa primesti ceea ce iti aduce ea si sa accepti totul asa cum este."

"esti pe deplin raspunzator de faptele tale"

*
O carte usoara, frumoasa, pe care o citesti dintr-o rasuflare.
Si povestea Monicai continua. Partea a doua (Dragostea nu-i de mine) la Edinburgh si partea a treia (Dragostea nu-mi da pace) din nou la New York. Abia astept sa fac rost de ele si sa le citesc.

*
Si dupa cum stiti, dragi mei, campania vALLuntar s-a incheiat. In cadrul acesteia raluka-fa-teauzit a scris 4 recenzii, si intreaga campanie a strans 522 de recenzii, 10.607 comentarii si 632 ce vor fi plantati. Plantarea puietilor are loc sambata, 6 aprilie, la Snagov. Cei care vor sa participe sa lase un comentariu. Exista transport pana acolo, instrumente si specialisti de la Romsilva. Numai sa anuntati ca vreti sa participati, ca sa fie pregatiti pentru toata lumea.

Niciun comentariu: