duminică, 6 ianuarie 2013

Schloss Schonbrunn

Palatul Schonbrunn
- resedinta de vara a dinastiei de Habsburg - 



                                       
               In vaful rotund al dealului Schonbrunn a fost construita Gloriette. Gloriette este o cladire cu colonade in stil preclasic. Partea centrala in forma de arc de triumf este incununata cu un vultur imeprial impunator, asezat pe globul pamantesc. 




                 Fantana lui Neptun a fost construita in 1776. In mijlocul imensului bazin al fantanii se inalta o formatiune de stanci, pe care se afla Neptun, zeul marii, si suita acestuia. Neptun, impreuna cu zeita Thetis ingenuncheata in fata lui, se afla in centru, fiind inconjurati de tritoni - zeitati cu bust de om si coada d peste - cu trompetele lor din scoici.





                      Gradina Zoologica a fost infiintata in 1752 de Francisc I Stefan von Lothringen, cel care a infiintat si Gradina Botanica; fiind cea mai veche gradina zoologica in stil baroc pastrata pana astazi.
Aici, in 1906, pentru prima data in lume, s-a nascut in captivitate un elefant african. In 2007, pentru prima oara a venit pe lume intr-o gradina zoologica, un pui de Panda, prin reproducere naturala. In 2010 s-a nascut un al doilea ursulet Panda.




Niciun comentariu: