joi, 25 octombrie 2012

toti copiii Domnului

co-productie Romania-Republica Moldova

"Mai bine nu erau banii astia", spune copilul in inocenta lui. Emotionant.

Pavalas, este un baietel de 9 ani, pe care mama il abandoneaza si pleaca in Italia impreuna cu prietena ei Tatiana. Din pacate, ajunsa acolo este batuta, violata, si obligata sa se prostitueze.

Pavalas este un nazdravan, si fuge aproape zilnic in parcul din apropierea orfelinatului. Are o poza cu mama sa si intreaba trecatorii daca au vazut-o. Asa o cunoaste pe Alina, o romanca maritata cu un canadian.
Alina si Peter au avut un baietel, si cand era de varsta lui Pavalas acesta a murit intr-un accident de masina. De aceea Alina il indrageste imediat pe Pavalas si vine la camin si il ia la plimbare si ajunge sa isi doreasca sa-l infieze.

Intre timp, Irina, mama lui Pavalas, se intoarce acasa. Planul ei este sa-si dea copilul spre adoptie, in schimbul banilor, sa poata sa-i dea datoria lui Bruno, proxenetul; si cu ceea ce ii ramane sa isi deschida o afacere profitabila; astfel ca in cativa ani sa-si ia inapoi copilul.
Viata insa nu urmeaza linia planului facut de noi.
Irina are o boala incurabila, si isi dorea de fapt sa-si revada copilul si sa poata sa-i ofere o viata mai buna, sa stie ca ii asigura viitorul copilului si nu il lasa pe drumuri.

Un film dureros.
Cred ca filmul vine ca un semnal pentru noi toti copiii Domnului si pentru lumea in care traim ..
"Estimarile privind numarul de femei si copii traficati in fiecare an pe piata sexuala si pe piata muncii fortate variaza intre 700.000 si 4 miliane", declara Unicef.



Niciun comentariu: