duminică, 19 august 2012

Mic dejun la Tiffany

de Truman Capote

Magazinul Tiffany - numit dupa Louis Comfort Tiffany (1848-1933), celebru artist in sticla, un maestru al Art Nouveau in USA - era unul dintre cele mai elegante din New York, specializat in bijuterii de lux si cu o mare varietate de articole de un gust rafinat.

"Daca as putea gasi un loc in viata reala in care sa ma simt ca la Tiffany, as cumpara niste mobila si as boteza pisica.", spune Dra Holly Golightly, calatoare.
Holly considera ca nu are niciun drept sa ii dea un nume pisicii, deoarece aceasta nu ii apartine. Pisica este o fiinta independenta, asa ca Holly.
"Nu vreau sa posed nimic pana cand n-o sa simt ca mi-am gasit locul. Nu sunt prea sigura unde se afla acel loc, dar stiu cum trebuie sa arate."

"Fiecare trebuie sa se simta superior cuiva."

"Cand cineva iti daruieste incredere ii ramai dator."

"Lucrurile bune nu ti se intampla decat daca esti si tu bun."

"Iubesc New York-ul chiar daca nu este al meu, in felul in care ar trebui sa fie."

Lulamae Barnes era numele adevarat al lui Holly, o fata rebela de doar 20 de ani, pentru care singura fiinta importanta era Fred, fratele ei. Era o calatoare, asa cum scria pe cartea sa de vizita, isi cauta locul in viata..un loc elegant si cald, in loc in care sa se simta linistita - ca la Tiffany.

Un comentariu:

Andra spunea...

Asta este unul din filmele mele preferate din toate timpurile:)