vineri, 8 iunie 2012

Oleanna

John este un profesor propus pentru titularizare de catre Comisia de Evaluare. Totodata, se bucura si de o viata implinita in familie: are un baiat si impreuna cu sotia doreste sa cumpere o casa aproape de institutia de invatamant in care el preda.
Studenta Carol este pe cale de a pica examenul.
Pe John il poate costa cariera si chiar viata de familie? Ce este de facut?

Dupa o lunga discutie despre diverse intre Carol si John, in biroul acestuia, Carol il acuza de hartuire sexuala, si depune un raport in acest sens la Comisie. Ii interpreteaza gesturile si vorbele, "a atins-o: i-a pus mana pe umar (in semn de consolare)", "a spus ca o place", il face sexist, rasist...etc.

Studenta nu vrea sa-i faca rau, nu cauta razbunare, vrea doar sa fie respectata de profesor pentru ceea ce este. Pentru ca ea, ca si alti studenti, are probleme diverse de viata, si a muncit mult ca sa ajunga sa studieze acolo, si profesorul ar trebui sa ii trateze cum se cuvine si sa-i ajute sa inteleaga materia.
Studentii trebuie ascultati, intelesi, respectati si ajutati de catre profesori..si vice-versa.


Piesa o puteti vedea la UNATC, productia Master an II-Arta Actorului, in cadrul Galei Absolventilor 2012 ce va avea loc in perioada 8 -17 iunie 2012.


Niciun comentariu: