luni, 28 mai 2012

L'elisir d'amore

Am fost aseara la Opera. A fost frumos, mi-a placut mult, si .. Multumesc Andra!







Nemorina (tenor Ionut Hotea) este indragostit nebuneste de Adina.

Intr-o zi, Nemorino asculta ce le povesteste Adina prietenilor ei despre Tristan si Isolda si elixirul fermecat cu care Tristan i-a cucerit inima Isoldei, facand-o sa se indragosteasca numai de el. 
Atunci cand in oras apare Dulcamara, medicul escroc vanzator de iluzii, Nemorino ii cere elixirul Isoldei. Acesta ii vinde numaidecat elixirul, care este de fapt un simplu vin de Bordeaux, spunandu-i ca are nevoie de o zi pentru a-si face efectul. 

Sigur pe el acum, Nemorino este indiferent in fata Adinei, fapt care o deranjeaza nespus si cauta razbunarea. 
Astfel accepta cererea in casatorie a sergentului Belcore. Atunci Nemorino o implora sa mai astepte o zi, dar Adina incepe petrecerea de nunta imediat. 


In actul II, Nemorino vrea sa mai cumpere din elixirul dragostei, dar nu mai are bani. Fara a stii pentru ca are nevoie de bani, Belcore, rivalul sau, il convinge sa intre in armata si astfel sa faca rost de bani. 
Intre timp, fetele din oras afla ca unchiul lui Nemorino a decedat si i-a lasat acestuia intreaga avere, si il coplesesc cu atentiile. Nemorino crede ca este efectul elixirului. 
Adina este furioasa, dar cand afla de elixirul baut de Nemorino, devine constienta de dragostea acestuia pentru ea si ii dezvaluie la randul ei dragostea.

Dulcamara profita de acest fapt; spunand ca fericirea si dragostea celor doi se datoreaza elixirului, ajunge sa vanda numeroase sticlute in oras. 

Un comentariu:

Andra spunea...

Cu drag! Ma bucur ca ti-a placut!