marți, 29 noiembrie 2011

Prius

Nu sunt nici sotia calatorului in timp, si nici calatorul in timp. Sunt doar o rebela care viseaza mult...o rebela care viseaza la o masina puternica si silentioasa, cu care sa plece in lumea larga...


Visez ca sunt intr-o alta lume, o lume moderna, curata, cladiri inalte de sticla, trafic intens si totusi linistit, oameni calmi si zambitori. De fapt, aceasta lume este acasa. Aceasta lume a inteles ce este important si incet incet s-a schimbat si a devenit cea la care visam.
Tehnologia hybrid a invadat industria auto. Acesta sa fie oare cauza care a schimbat traficul si lumea? Posibil.

Ma gandeam sa-mi iau un Prius si sa plec sa vad lumea.
Tehnologia Hybrid de la Toyota ( HSD- Hybrid Synergy Drive) este inima acestui Prius la care ma gandeam. Ma gandeam la aceasta masina pentru ca este usor de manevrat si eu de asa ceva am nevoie. Apesi butonul de pornire, accelerezi si pornesti. Ceva mai simplu de atat? Nu cred.

Sistemul hybrid combina un motor conventional pe benzina de 1.8 litri VVT-i cu doua motoare electrice. In timp ce conduci masina, sistemul alege intre cele doua motoare.
Si chiar permite condusul in mod exclusiv electric.
Este silentios, ceea ce imi place mult....si sigur datorita acestui fapt astazi traficul este in continuare intens - trebuie sa ne plimbam, sa muncim nu? - si totusi este linistit; si cel mai important nu mai exista atata poluare.
Consumul mediu este de 3.9 litri/100 km, si asigura o autonomie de 1.150 km cu un singur plin de carburant si fara a reincarca bateria.
Modulele de condus ECO si Power permit reducerea nivelului emisiilor si scaderea consumului, sau chiar permit un stil mai dinamic de sofat.

Sistemul are numeroase avantaje, de care oamenii au beneficiat si au invatat ca se poate si altfel, si s-au schimbat in bine. Exemplul este evident: emisiile poluante CO2 sunt reduse, consumul de carburant a scazut; iar sofatul exclusiv in modul electric EV permite deplasarea silentioasa si complet ecologica.

Toyota a dat startul in tehnologia hybrid, si lumea a urmat-o. Si a devenit mai buna si a continuat sa se perfectioneze.


Acest articol este scris pentru etapa nr. 30 a concursului SuperBlog 2011.

Niciun comentariu: