luni, 14 noiembrie 2011

Praga, here we come!

Concediu? :)
Nu. :(
Nu prea stim ce este un concediu. Cu joburile din ziua de azi: responsabilitati, deadline-uri, proiecte peste proiecte, etc. e greu sa mai pleci in concediu 10-15-20 de zile consecutiv.
Ne multumim insa cu city break-uri.
Iulie - Roma;
Septembrie - Budapesta ...

acum plecam la Praga. Plecam cu masina. La dus ne vom opri in Arad si vom dormi in masina, iar cand ne intoarcem ne mai oprim o noapte in Budapesta-unde deja cunoastem- caci drumul este lung si avem nevoie si de odihna.
Am cautat deal-uri, am asteptat oferte si am decis intr-un final. Alegem un hotel simplu, intr-o zona linistita, si neaparat in apropierea unei statii de metrou. Un hotel de 3 stele doar, dar este suficient. In Vest 3 stele inseamna mult mai mult decat la noi. Hotelul arata bine, curat, are numeroase facilitati: parcare, sala de fitness, inclusiv conexiune la internet in camera. Insa nu este wireless, avem doar cablul. Si noi vom avea doar smartphone-ul cu noi.
Dar nu va fi nicio problema. Il avem si pe micutul Edimax: nano-router-ul wireless BR-6258n.
Cablul de internet din camera de hotel intra in nano router-ul Edimax, si avem reteaua nostra wireless in camera.

Ce nebunie o sa fie pe mine!
Dimineata ne trezim cu greu, luam micul dejun si apoi plecam sa bagabontim prin oras.
Seara, tarziu, cand ne retragem in camera, postez pe blog pozele din Praga de peste zi, direct cu reteaua noastra wireless creata in camera de hotel.
Nu obisnuiesc sa uploadez poze pe retele de socializare, doar se stie, insa pe blogul personal am numeroase fotografii, din majoritatea locurilor pe care le-am vazut. Cele mai reusite fotografii din cele sute/mii cate aveam, evident.
Intram sa verificam si mail-ul, raspundem mesajelor importante...si somn de voie pentru ca a doua zi bagabontim iar.

O sa ne intelegem de minune cu micutul nano - router Edimax wireless BR-6258n.
In primul rand este flexibil, si poate fi folosit atat ca router, cat si ca adaptor wireless.
Transmisia de date wireless poate ajunge pana la 150 Mbps.
Are un buton WPS (Wi-Fi Protected Setup) care ajuta sa ne securizam comunicatia wireless printr-o simpla apasare a butonului.


Voi reveni cu poze din Praga! Sper sa nu intampinam probleme acolo si sa fie eficient planul nostru cu micul nano router Edimax.


Acest articol este scris pentru etapa nr. 21 a concursului SuperBlog 2011.

Niciun comentariu: