joi, 11 august 2011

Oase pentru Otto

in Green Hours,
dupa un text de Lia Bugnar,
in distributie: Dorina Chiriac si Lia Bugnar.

O piesa de teatru despre viata si despre noi, despre deciziile pe care le luam in viata si despre umanitate.
Oase pentru Otto


Centura Bucuresti
Doua tinere se cearta pe loc...se impaca...apoi, in asteptarea clientilor, isi povestesc drama vietii lor.

O viitoare cantareata de opera (Dorina Chiriac) castiga un concurs in Noua Zeelanda. Timp de 2 luni nu a reusit sa stranga banii necesari plecarii. Asa ca, decide sa se prostitueze pentru o singura noapte. Urmeaza sa-si plateasa biletul de avion si e hotarata sa nu se vanda pentru mai putin de 500 de dolari - pretul biletului de avion.
"Mai bine sa fii o curva pentru 5 minute la momentul potrivit, decat o sfanta proasta toata viata."


Colega ei (Lia Bugnar) de pe Centura Bucuresti a facut din asta o adevarata meserie. Se multumeste si cu 100 de lei. Are un baiat, clasa a III-a, caruia ii place sa picteze. S-a despartit de sotul ei pentru ca era un curvar, iar baietelul ei mosteneste naravul tatalui. S-a despartit tocmai pentru ca il iubea si o durea prea mult ceea ce facea el. Si tot de la el si din acea durere s-a nascut ideea ei pentru aceasta meserie.

Ea este o curva, nu o prostituata. "Prostitutie vine de la prostie? Nu, caci nicidecum ea nu face o prostie. Un barbat face sex si stie ce face; o femeie face acelasi lucru si stie ce face; la sfarsitul actului sexual barbatul ii da bani femeii. Deci, cine e prostul dintre cei doi? "


Opreste o masina. O vrea pe cantareata. Ii da 500 de dolari. Fata ii lasa banii colegei pentru a ii tine bine, nu care cumva barbatul sa o pacaleasca si sa ii ia banii la sfarsit. Si ii mai lasa oasele pe care le avea in gentuta pregatite pentru cainii de pe centura.

Fata va pleca cu banii cantaretei....?
Ei bine, aceasta se aseaza pe borna kilometrica, numara banii, ii baga in sutien, il striga pe Otto, il ademeneste cu oasele; numara pana la 20 si....


Tu ce compromis ai face pentru ceea ce iti doresti in viata?

Niciun comentariu: