joi, 16 iunie 2011

Festivalul International de Teatru Sibiu 2011




Tranzitie
Aktionstheater PAN.OPTIKUM GmbH (DEU)
De: Sigrun Fritsch
Regia: Sigrun Fritsch, Matthias Rettner
Cu: Michael Schmitter, Annette Huber, Luka Fritsch, Sabine Noll, Ute Wange, Wolfgang Dvorak, Christian Dittmann, Klaus Ulrich, Mario Kreuzer,Tobias Schwab
TRANZIŢie este un spectacol de teatru de stradă care pune întrebări referitoare la societate şi la convieţuirea în comunităţi.
Întrebarea esenţială este: Ce sau cine ne veghează? Există ceva sau cineva care veghează asupra noastră? Întrebarea pusă de toate religiile se bazează pe teama profound umană că nu mai există nimic, că viaţa şi existenţa se termină prin moarte.
Grupul PAN.OPTIKUM conectează în acest spectacol elemente ale societăţilor şi timpurilor moderne cu dezvoltarea lungă şi anevoioasă a societăţilor de-a lungul veacurilor. În timp ce actorii contemporani se confruntă cu această întrebare în cautarea fericirii, figurile din miturile greceşti, Kadmos şi profetul orb Theresias, luminează calea urmată de societate de-a lungul istoriei cu veşnicele războaie care se repetă, cu luptele pentru graniţe.
Fireşte că spectacolul nu oferă un răspuns, dar poate că după finaul vizual întrebarea rămâne: este posibil ca noi toţi să fim o parte a existenţei şi din acest motiv să fim conectaţi cu toţi oamenii existenţi în univers?
Theresias:
„ Astăzi mă gândesc la acea noapte
când omul s-a trezit şi a devenit
dintr-odată conştient de întraga existenţă
care era acolo şi veghea asupra sa.”
(sursa: sibfest.ro)


Niciun comentariu: