marți, 2 noiembrie 2010

EPU salveaza Pamantu'


Va intrebati probabil ce este un EPU!
Energy Processing Unit.

Este un microprocesor ce optimizeaza in mod real consumul de energie. Monitorizeaza si ajusteaza alimentarea componentelor cheie (procesor, placa video, memorie, harddisk...) de pe o placa de baza.
Este cea mai noua tehnologie din lume care are o solutie pentru economisirea energiei la placile de baza.

Tu stii cat consuma calculatorul tau?
Cat poluezi Pamantul prin incalzire, ori de cate ori te joci 3D?

Acum, ASUS iti ofera solutia ideala, daca iti doresti sa fii ecologist si sa salvezi planeta. Ia o noua atitudine. Dupa ce ai stins lumina in Ora Pamantului, dupa ce ai reciclat becuri, hartii, ulei ars si altele; este momentul sa ai grija de incalzirea provocata de calculatorul tau.

Cred ca EPU este o tehnologie utila; desi o mare parte a populatiei nu stie despre ce este vorba, si ce ar trebui sa faca pentru a se indrepta in directia "verde".

Stiai ca nu este bine sa lasi televizorul, aparatura electronica si computerul in standby? Stiai ca aparatele electronice utilizate in locuinta si micile dispozitive casnice care necesita curent direct, au nevoie de energie electrica nu numai in momentul in care sunt utilizate, ci si atunci cand nu sunt aparent in functiune? In urma studiilor acest consum reprezinta 5% din totalul consumului de energie de 18 milioane de tone de carbon in atmosfera.

Incalzirea globala este, in mare parte, provocata de noi, oamenii. Omul produce CO2 continuu, inclusiv atunci cand respira. Calculatoarele pe care le folosim, in 75% din timp, consuma mai multa energie decat au nevoie normal, incalzind astfel Pamantul. Incalzirea globala va conduce la cresterea nivelului marilor si oceanelor, topirea ghetarilor, disparitia unor specii. Ne dorim asta?

Ajutati de ASUS EPU, si eliminand pe rand si alti factori care determina poluarea, chiar cred ca am putea salva lumea.

Am contribuit si eu la salvarea lumii, scriind acest articol pentru etapa nr 22 a concursului SuperBlog 2010.

2 comentarii:

Bogdan Nicolae spunea...

eu nu ma joc 3D. ma joc Super Mario :) sa inteleg ca nu poluez?

raluka spunea...

si tu polueazi! dar mai putin! ;)