joi, 25 noiembrie 2010

eco notebook


Anul acesta, de Ziua Pamantului, ASUS a lansat noua serie de laptop-uri ASUS U Bamboo, in cadrul evenimentului de plantare de copaci din Parcul Tineretului.
Vazand imagini cu aceste laptop-uri, as zice ca se asorteaza foarte bine cu acele masini de lux, elegante, cu ornamente interioare din lemn. Mai ales ca mai avem similitudini intre laptop-uri si masini in cazul ASUS( vezi seria ASUS Lamborghini).


Asus U Bamboo este unic. Pana acum, nu exista in industria IT un produs care sa rivalizeze cu aceasta.
Folosirea bambusului are doua avantaje: se reduce cu pana la 25% necesarul de plastic, un material nociv pentru planeta, fiind astfel mai usor de reciclat; si totodata reuseste sa creeze un design inedit pentru fiecare model in parte, datorita texturii unice a arborelui de bambus. Niciodata nu vei gasi doua laptouri identice ca aspect.
Mai mult decat atat, bambusul folosit de ASUS este taiat la maturitate, si creste foarte repede inapoi. Bambusul este o planta care are una dintre cele mai mari rate de crestere din lume.

Pe langa materialele ecologice, ASUS U Bamboo beneficiaza si de aportul unor tehnologii menite sa reduca cat mai mult consumul de curent. Tehnologia SuperHybrid Enginee permite utilizatorului sa opteze pentru diverse moduri de functionare a acumulatorului. Astfel, putem alege o durata mai mare de autonomie prin micsorarea performantelor componentelor. O optiune valabila atunci cand utilizatorul se limiteaza la browsing pe internet sau folosirea unor aplicatii de tip office.
Aceste laptop-uri au display-uri LCD cu diagonale de 14" si 15'' si utilizeaza diverse versiuni ale procesorului Intel Core i5. Memoria poate ajunge pana la 3GB DDR3, USB 3.0, iar stocarea datelor se realizeaza pe hard disk-uri clasice cu capacitatea de 500 GB.
Articolul este scris pentru etapa nr. 39 a concursului SuperBlog 2010.

Niciun comentariu: