marți, 29 decembrie 2009

Invingatorul este intotdeauna singur!


O carte interesanta, dar care nu pare a fi scrisa de P.Coelho, dupa mine. Are un cu totul alt stil. Chiar are o poveste inchegata si o lume moderna, dificil de abordat.

"Visele noastre au un pret si e foarte important sa-l platim."
Cartea de fata spune povestea a patru personaje, unul dintre ele fiind, dupa parerea mea, cel mai important. In jurul lui se petrece toata actiunea.
Igor, un milionar rus, care distruge universuri pentru fiinta iubita, pentru fosta lui sotie Ewa. Distruge o lume a unui necunoscut sperand ca astfel sa o poata reconstrui pe a sa.

Cartea prezinta adevaruri grave ale vietii la care noi, oamenii de rand, nu avem acces: viata din spatele scenei, viata din lumea modei...O lume pe care o vedem acolo undeva sus, la care doar visam, oameni pe care ii admiram, ii respectam. Oameni pe care de fapt, din pacate, faima si puterea i-a distrus. Si care se ascund inca in spatele reflectoarelor, in spatele unor imagini de revista, in spatele unor povesti ale caror cuvinte dintre randuri nu le putem citi.



citate din carte:
"Incearca imposibilul. Nu incepe de jos, pentru ca esti deja jos. Urca repede, inainte sa ti se ia scara. Daca ti-e frica, fa o rugaciune, dar mergi inainte."
*
"Cand sovai in luarea vreunei hotarari, sa spui nu puternicilor, chiar daca risti enorm."
*
"Nu exista sanse unice, viata iti scoate intotdeauna in fata alta ocazie."
*
"Daca tu crezi in reusita si reusita va crede in tine."
*
"Joaca totul pe cartea sansei si fugi de tot ce iti ofera lumea confortului. "
*
"Talentul e un dar universal. Dar e nevoie de mult curaj sa-l folosesti; sa nu-ti fie frica sa fii cea mai buna."
*
"Drumul cel mai bun totdeauna este drumul opus."
*
"Viata are multe feluri de a pune la incercare vointa oamenilor; fie facand sa nu se intample nimic, fie facand ca totul sa se petreaca deodata."
*
"Cine iubeste ofera libertate."
*
"Cand alegem o cale, celelalte dispar."
*
"comunismul - Toti eram frati si surori, asa ne spuneau. De fapt toti eram spioni antrenati sa ne turnam unul pe altul."
*
"Numai cerul este limita."


Un comentariu:

Anonim spunea...

superba carte.da ai dreptate.a fost prima carte citita de acest autor...ori este capodopera sa .am citit si altele dar nu m'au impresionat.ff frumos blog felicitari.daca imi permiti voi cita si eu citatele tale.cu simpatie stima si respect marius.