duminică, 8 noiembrie 2009

vizionare de presa



A Christmas Carol

Dupa nuvela lui Charles Dickens, publicata in 1843.
O poveste clasica.
O poveste indragita inca din copilarie, si care, in ciuda atator ani, continua sa ma impresioneze parca din ce in ce mai mult. Asta cred ca se intampla deoarece in timp ne maturizam, intelegem puterea banului, constientizam rautatea lumii, speram la mai bine.
O calatorie in timp, un timp trecut, prezent, dar si cel viitor, intr-o singura noapte.
Ebenezer Scrooge nu se bucura de sarbatori, de colinde, de zapada...
In ajunul Craciunului, sta singur in casa, cand deodata apare fantoma partenerului sau de afaceri mort in urma cu 7 ani: Joseph Marley.
Fantoma lui Marley ii arata lui Scrooge pretul pe care el il plateste pentru toata zgarcenia si tot raul facut in timpul vietii, in speranta ca il poate aduce pe drumul cel bun. Ii mai spune ca va fi vizitat de 3 spirite: fantoma Craciunului Trecut, Prezent si Viitor.
Cele trei spirite readuc lumina in sufletul lui Scrooge, facandu-l pe acesta sa-si dea seama de lucrurile cu adevarat importante din viata fiecarui om. O poveste minunata, impresionanta, o poveste magica de Craciun.

Jim Carrey interpreteaza extraordinar de bine rolul lui Scrooge. Parca toata viata a asteptat acest rol. Actorul afirma: "Scrooge nu e un om caruia sa-i placa prea mult viata lui. Vrea sa o traiasca de unul singur. Nu e un pustnic care traieste in varf de munte, ci un tip care vrea sa isi amenajeze cusca intr-un mod cat mai comod posibil, fiindca, daca iese afara din ea, risca sa fie vazut de oameni. Risca sa afle oamenii ca are inima zdrobita si plina de amaraciune. "

Daca fiecare din noi am invata ceva din aceasta poveste, daca fiecare din noi ar da mai mult, daca fiecare din noi ar lupta pentru visele sala fara sa le distruga pe ale celor din jur...am avea o lume mai buna.




Un comentariu:

Momo spunea...

am vazut si aici in Germ reclama la filmul asta!!! :D cred ca e simpatik rau,,