marți, 3 noiembrie 2009

eu si pasiunile mele


Fiecare din noi are cel putin o pasiune. Fie ca esti copil sau adult, exista un lucru care iti face mare placere: sa colectionezi timbre, sa citesti, sa dansezi, sa scrii poezii, sa te joci jocuri pe calculator, sa navighezi pe internet...etc. Este acel lucru care te poarta catre o alta lume, o lume de vis, in care tu esti in rolul principal...acel lucru la care nu vrei sa renunti.
Poate iti plac filmele, poate iti plac jocurile, poate iti plac cartile, sau prajiturile, poate masinile...

Cum proba 14 din concursul SuperBlog 2009 ma intreaba unde ma poarta pasiunea pentru gaming m-am gandit sa va povestesc putin despre mine si jocuri pe calculator.
Avand in vedere ca sunt o fire care efectiv nu poate sta intr-un loc, trebuie in permanenta sa am ceva de facut, sa fiu activa...imi este greu sa stau ore intregi pe un scaun la birou in fata unui monitor rece si sa ma joc...Si nu stiu de ce tind sa cred ca nu sunt singura care are aceasta stare de neliniste. Este frumos sa te joci, si cand ai aceasta pasiune uneori - de cele mai multe ori nu mai simti amorteala de la atata stat pe scaun, durerea de spate...


De curand, au fost lansate pe piata notebook-urile G60J si M60J, cu procesor IntelCore i7. Le poti lua cu tine oriunde. Au ecrane HD cu diagonale de 16 inci. 4 GB memorie RAM, placa video nVidia GeForce 260M cu inca 1 GB memorie dedicata.
ASUS G60J este perfect pentru gaming. Si cu atat mai mult este perfect pentru mine, ca il pot lua peste tot. La munte, la mare, la tara ... Vara este frumos, mergi la strand, si daca nu stii sa innoti asa ca mine, stai frumos pe cearsaf, (cand la umbra cand la soare) si te joci. Undeva la tara, intr-o padure, in acea liniste deplina, este frumos sa stai o zi intreaga si sa te joci.
Incearca si o sa vezi ca te relaxezi altfel decat atunci cand te joci stand pe un scaun la birou.
In general, daca vrei sa te relaxezi, este mai bine sa faci acest lucru in natura. Fie ca este vorba de iesit la alergat in parc, fie ca este vorba de citit o carte sus pe munte, fie ca este vorba de jucat pe calculator intr-o poienita in padure, sau la strand. Eu nu imi pot imagina o relaxare mai frumoasa, o petrecere a timpului liber mai placuta, decat oriunde in natura.


Am remarcat ca, in general, barbatii sunt cei mai pasionati de jocuri pe calculator. Si...atunci cand isi formeaza o familie, munca multa si la birou, si acasa...sunt asa dezamagiti ca nu mai au timp sa joace FIFA, sau NFS, sau ... orice altceva. Ei bine, pentru tatici cred ca este ideal acest notebook, cand merg cu copilul la locul de joaca, si cat supravegheaza copilul, se relaxeaza si ei.
Multi vor spune ca un copil trebuie urmarit in permanenta, si daca taticul sta cu ochii in notebook nu mai este atent; sau daca mamica sta cu ochii in reviste nu mai este atenta; si copilului i se poate intampla orice. Ei, eu cred ca intotdeauna poti face cel putin 2 lucruri in acelasi timp, atata timp cat le faci cu drag. Iar copilului oricum trebuie sa i se acorde liberatate, chiar si atunci cand este foarte mic si nu stie foarte multe, pentru ca astfel invata sa se dezvolte, asa isi formeaza personalitatea si afla cum este sa te descurci si singur in anumite situatii. Daca tu stai pe margine, si ori de cate ori trebuie sa decida ceva copilul, se uita cu niste ochii dulci si rugatori la tine si cere un raspuns, iar tu il ajuti imediat, copilul cand isi va forma personalitatea? Psihologii spun ca cea mai buna perioada in care se dezvolta un copil, si invata cum sa reactioneze bine pentru el in orice moment al vietii, este intre 2 si 4 ani.


Stiu, am intrat intr-un total alt subiect acum, si nu vreau sa continui cu acesta. Concluzia este ca indiferent cine este si ce faci, daca una din marile tale pasiuni este gaming-ul, ASUS G60J este partenerul ideal.

Un comentariu:

Momo spunea...

mai,,problema nu e ca nu mai este urmarit copchilul, pr e ca s-ar putea ca odrasla sa nu mai vrea sa se duca spre jocurile din curte si sa prefere sa se uite la "jokurile" de la titaku, ku atat mai mult ku kat ele sunt in parc, astfel k s-ar putea sa atraga si restul odraslelor. In concluzie, ASUS G60J atrage, cu forta sa, toate spiritele de toate varstele ;))