sâmbătă, 6 decembrie 2008

Legenda Sfantului Nicolae


Sfantul Nicolae s-a nascut intr-o familie de crestini bogati, undeva in sudul Turciei de astazi. Parintii lui au murit cand el era doar un copil. De atunci, Sfantul Nicolae si-a daruit toata viata si toata averea oamenilor saraci, bolnavi, cu credinta in Dumnezeu.

Este cunoscut astazi in intreaga lume ca protector al copiilor si ca ajutor pentru cei in nevoie.



Orele de religie din scoala generala si din liceu imi placeau foarte mult, in special pentru povestile si pildele cu care veneau profesorii. Una dintre povestile de care imi amintesc cu mult drag este povestea Sfantului Nicolae.

Se spune ca un om sarac avea trei fete. Pe vremea aceea, pentru ca o fata sa fie luata in casatorie, avea nevoie de o zestre mare de la tatal ei. Fetele acestui om sarman, neavand nici o zestre, erau predestinate sa fie vandute ca sclave. Intr-o noapte, fetele isi plangeau soarta, cand deodata se aude o bataie in usa. Iesind afara, fetele au gasit in fata usii 3 pungi mari cu galbeni, pentru fiecare cate una. S-au bucurat enorm de mult pentru minunea aceea si pentru faptul ca se pot marita si ele cu un barbat cumsecade si nu ajung sclave.



In perioada Imperiului Roman, crestinii erau persecutati. Nici Sfantul Nicolae nu a scapat de aceasta persecutie, fiind intemnitat si murind pe 6 decembrie 343. Ziua mortii lui a devenit ziua Sfantului Nicolae, in care toti copii cuminti, si nu numai, gasesc multe dulciuri in ghetute dimineata. Asa ca eu va doresc sa primiti numai bunatati si sa va distrati pe cinste.


Si...LA MULTI ANI celor care poarta numele Sfantului Nicolae.

Niciun comentariu: