marți, 4 noiembrie 2008

tehnologia continua,


iar eu ma simt putin cam in urma...

Filmele pe disc Blu-ray incep sa urce in top. Este cea mai noua tehnologie si se pare ca si cea mai cautata si apreciata.



Lansat de Sony, Blue-ray este un disc optic de mare densitate folosit pentru stocarea de date digitale, in special inregistrari video de inalta definitie; si acesta este marele lui avantaj.



Wikipedia ne informeaza ca scrierea si citirea discului se face cu ajutorul unei raze de culoare albastru-violet (laser). Datorita lungimii de unda relativ mici, discul Blu-ray poate contine o cantitate de informatii mult mai mare decat un DVD. Astfel, un alt avantaj al acestei noi tehnologii o reprezinta faptul ca poate sa contina 25 GB pe fiecare strat, de peste 5 ori mai mult decat DVD-urile cu un strat care pot stoca doar 4,7 GB.



Filmele in format Blu-Ray ofera o imagine de calitate exceptionala, cea mai apropiata imagine de realitate. Calitatea pura a imaginii si sunetului sunt obtinute pornind de la sursa originala. Iar fisierele audio sunt necomprimate. Din nou avantajul este de partea tehnologiei Blue-ray.



Un alt atu al tehnologiei Blu-ray este optiunea a 24 de cadre pe secunda; si rezistenta la zgarieturi.



Blu-ray player-ele sunt compatibile cu actualele CD-uri, DVD-uri şi console PLAYSTATION3 – deci, nu ai de ce să renunţi la jocurile, muzica şi filmele preferate.



Etapa 14 a concursului superblog.ro ma pune la grea incercare de data aceasta. Am tot cautat zilele trecute pe cineva care sa aiba noua tehnologie Blu-ray(noua pentru mine, ca altii stiu de mult timp de existenta ei, inca din ianuarie 2006) si ... finally, am gasit!
La amicul meu, Marius.
Mi-a aratat o colectie intreaga de BD-uri, mi-a povestit multe si am fost foarte impresionata, insa am ales sa vad un film pe care l-am vazut deja pe DVD, pentru a putea scrie o recenzie reusita in aceasta etapa a concursului pcnews si pentru a face o comparatie reala intre DVD si BD.
Am ales filmul "Made in Manhattan" distribuit in Romania de Prooptiki.



In acest film, Jennifer Lopez(Marisa) si Ralph Fiennes(Christopher) fac parte din doua lumi diferite. Ea lucreaza camerista la un hotel, el candideaza la senat.


Marisa este o femeie singura cu un baietel de 10 ani, Tylor; iar Christopher este cel mai ravnit burlac din oras.


Doua lumi diferite si iubirea care niciodata nu tine cont de acest lucru. Una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste, in care nu conteaza ce esti, cine esti sau ce vrei sa fii, conteaza doar sa stii sa iubesti si sa fii iubit.



Într-una din zile, o doamnă răsfăţată din lumea bună, clienta a hotelului, Caroline Lane (Natasha Richardson), o roagă pe Marisa să returneze nişte haine cumparate de ea. După ce Caroline pleacă, una dintre colege o convinge pe Marisa să le probeze înainte de a le duce înapoi la magazin.
In acel moment, Tylor apare la uşa camerei de hotel insotit de Christopher pentru a cere permisiunea Marisei să se plimbe prin Central Park.


Momentul este de-a dreptul spectaculos, privirile celor doi se intalnesc.. iar imaginea redata de tehnologia blu-ray pare reala. Simti ca esti acolo, in camera de hotel langa ei si ii privesti, traiesti alaturi de ei.


Povestea continua, Marisa vrea sa spuna adevarul cum ca este o simpla camerista; dar nu poate, nu gaseste momentul, ii este teama, nu vrea sa-l piarda pe EL. El, de asemenea, o cauta incontinuu in ciuda faptului ca ea se tot ascunde si evita sa dea sperante. Adevarul se afla, iar Marisa ramane fara post in respectivul hotel.
Nimeni nu crede in ei si in iubirea lor; toti cei din jur ii descurajeaza, ii ataca...toti mai putin Tylor, baiatul fiind si cel care reuseste sa-i readuca impreuna. Iubirea dintre cei doi infloreste si mai frumos ca prima oara ...and they lived happily ever after. :)



Acum am inteles si eu de ce este cea mai cautata si apreciata tehnologie. Poti vedea un film cu o grafica extraordinara; si iti ramane in memorie pentru ca ai simtit; ai trait actiunea, povestea. Este o mare diferenta intre imaginea DVD si cea Blu-ray: calitatea imaginii.

Niciun comentariu: